FB Eco izdelki
FB Eco zobna ščetka
FB Rainbow Slovenia
Instagram
Twitter

Zobna ščetka za otroke naj bo vir veselja

Zobna ščetka za otroke pomeni njihov prvi stik z ustno higieno, zato je pomembno, da jim ščetkanje zob predstavimo na čimbolj pozitiven način. Do četrtega leta otrokom načeloma zobe umivajo starši in ker otroci čiščenju zob pogosto niso preveč naklonjeni, je pomembno, da je ščetkanje prijetno in zabavno opravilo ter da uporabljamo zobne ščetke, primerne za otroke. Ko jim umivamo zobke, jih posadimo v svoje naročje, ko so večji, pa lahko sedijo ali stojijo. Zobno ščetko za otroke najprej zmočimo, nato pa najprej z nežnimi krožnimi gibi ali z gibi od zgoraj navzdol očistimo prednjo stran zob. Nato ščetkamo zadnjo stran zob in zobne ploskve. Otroško zobno ščetko si lahko izberejo sami, v ščetkanje zob pa skušamo vključiti igro in pesmi.

Zobne ščetkeza otroke cena

Zobna ščetka za otroke cena

Zobne ščetke za otroke

Zobne ščetke za otroke se razlikujejo od tistih za odrasle, ki so za otroška usta prevelike. Prva zobna ščetka oziroma zobna ščetka za dojenčke je majhna in zaobljena, imeti mora kratke, mehke in ozke ščetine. Električne zobne ščetke za otroke kot prve zobne ščetke oziroma do otrokovega četrtega leta niso primerne, kasneje pa jim lahko ponudimo tudi to različico, pri čemer jih moramo naučiti, da nobena zobna ščetka zob ne bo umivala namesto njih. Ročaj zobne ščetke za otroke je načeloma debelejši, da lahko imajo tudi pri samostojnem umivanju dober oprijem. Obstajajo tudi takšne zobne ščetke za otroke, ki so ergonomsko oblikovane in prilagojene različnim starostim. Glasbena ščetka je sodobnejša zobna ščetka, ki otroke z zvokom opozarja na pretečen čas umivanja in jih tako spodbuja k temeljitejšem čiščenju zob.


Ionska zobna ščetka za otroke

Ionizirana zobna ščetka zobe očisti s pomočjo ionizacije, tako da začasno in na naraven način spremeni polariteto zoba ter preseli umazanijo na zobno ščetko. Je zelo učinkovita in nežna ter za delovanje ne potrebuje zobne paste. Glava ščetke je tudi relativno majhna, tako da je izjemno uporabna tudi kot zobna ščetka za otroke.

 

Zobna ščetka za otroke je vredna premisleka

Zobne ščetke za otroke so pomemben higienski pripomoček, s katerim se otroci seznanijo ob prvi rasti zob. Zobna ščetka za otroke naj ima dovolj majhno glavo, da z njo dosežemo vse kote tudi manjših ust, ščetine naj bodo mehke, držalo zobne ščetke za otroke pa naj ima dober oprijem, da jim bo ustrezal, tudi ko bodo začeli zobke umivati sami. Trg ponuja številne zobne ščetke za otroke – od navadnih, do ergonomsko oblikovanih, električnih in glasbenih. Izberite tako, ki bo vašemu malčku nudila največ udobja in veselja ob ščetkanju.