FB Eco izdelki
FB Eco zobna ščetka
FB Rainbow Slovenia
Instagram
Twitter

Zobna krtačka za učinkovito umivanje zob

Umivanje zob z zobno ščetkoZobna krtačka je brez dvoma med najbolj pogosto uporabljanimi izdelki za vzdrževanje osebne higiene. Čeprav lahko za svoje zobe skrbimo na različne načine, je prav krtačenje najbolj priljubljeno. To ni nič čudnega, saj gre za hitro in enostavno metodo, ki je za nameček tudi precej učinkovita in cenovno ugodna. Vsakdo, ki si lahko vzame čas za umivanje zob ter ima na voljo ustrezen prostor, bo torej izbral krtačenje. Pri tem pa je treba poskrbeti še za to, da je primerna tudi oprema, ki jo uporabljamo. Ni vsaka zobna krtačka enako učinkovita pri svojem delu! Ponudba na trgu je obsežna, izbira pa včasih dokaj težka – obstaja več različnih vrst zobnih ščetk, ki prinašajo različne prednosti in pomanjkljivosti.

 

Zobne krtačke v različnih izvedbah

Zobna ščetka

Vsi seveda poznamo klasične zobne krtačke, ki so povsem enostavno izdelane, a zadostujejo za osnovno nego zob. Gre za primerno oblikovano glavo s ščetinami, povezano s priročnim držalom. Takšna zobna ščetka se običajno uporablja v kombinaciji z zobno kremo, ki služi kemičnemu čiščenju zob. Že pri samih klasičnih krtačkah pa se pojavi kar nekaj izbire – poznamo na primer trde in mehke zobne ščetke, takšne s strgalom za jezik, posebej oblikovane za čiščenje medzobnih prostorov …
Še več variacije pa na to področje prinaša sodobna tehnologija, ki ponuja alternative klasičnim zobnim ščetkam. Ena izmed možnosti je na primer ionska zobna ščetka, ki na prvi pogled ne izgleda različna od klasične, a deluje na drugačen način. Ionska ščetka se zobnih oblog in drugih nečistoč v ustni votlini loteva na edinstven način – z uporabo negativnega naboja elektronov učinkovito odstranjuje nečistoče, ki so pozitivno nabite. To takšna zobna krtačka dosega z ioniziranim elementom, ki se aktivira kar preko majhne sončne celice. Takšna naravna zobna ščetka je kot nalašč za vse, ki želijo umivanje zob kar se da poenostaviti in hkrati poskrbeti za večjo učinkovitost. Občutljivi zobje bodo postali preteklost, pa tudi drugim težavam se je mogoče izogniti na ta način.

Tretja možnost pa so seveda električne zobne krtačke, ki v primerjavi s klasičnimi ponujajo različne prednosti. Za razliko od naravne zobne ščetke, ki deluje brez potrebe po električni energiji, imajo te krtačke baterijo, ki omogoča različne možnosti delovanja. Nekatere umivanje zob poenostavijo s samodejnim drgnjenjem, druge pa nudijo še kaj več, na primer celo čiščenje s pomočjo zvočnih vibracij!

 

Umivanju zob posvetite dovolj pozornosti

Mehke zobne ščetke lahko odpravijo težave, kot so občutljivi zobje in dlesni, a pomembno je tudi, da je umivanje zob pravilno in redno. Zobna ščetka ne bo veliko pomagala, če je ne boste pravilno uporabljali!