FB Eco izdelki
FB Eco zobna ščetka
FB Rainbow Slovenia
Instagram
Twitter

Kako kava vpliva na vaše ustno zdravje?

Kava je pijača pripravljena iz praženih kavnih zrn in je znano poživilo, zato se mnogi zanašajo na skodelico kave. Dejstvo pa je, da lahko jutranja rutina vpliva na zdravje zob, tako s pozitivnega ali negativnega vidika.

Kava z dovolj visoko koncentracijo kofeina ima antibakterijski učinek, saj lahko uniči bakterije, ki sodelujejo pri nastajaju zobnih oblog. Zobne obloge so kompleksen biofilm, ki je glavni krivec za nastavek zobne gnilobe in bolezni dlesni.

Če kavo pijete s sladkorjem, na žalost ne boste mogli koristiti vseh prednosti kave, saj ta vpliva na zobe ravno obratno. Sladkor pospešuje rast škodljivih ustnih bakterij in poveča tveganje za nastanek kariesa. 

Čeprav lahko kava pomaga uničiti škodljive ustne bakterije, lahko prekomerno uživanje kave povzroči tudi obarvanje zob in poveča kislost v ustni votlini, kar lahko privede do zobne erozije. Zobna erozija ustvari zobe bolj prosojne, občutljive in krhke.

Kava vsebuje snovi imenovane tanini. Tanini so vrsta polifenolov, ki se razgradijo v vodi, sicer pa jih tudi najdemo v pijačah, kot sta vino in čaj. Tanini lahko sčasoma obarvajo zobe rumeno. Že ena skodelica kave na dan prispeva k obarvanju zob. Na koncu pitja kave splaknite usta z vodo, najbolje pa je, da imate vedno pri sebi ECO zobno ščetko Ion5, saj s ščetkanjem z njo ne potrebujete zobne paste, temveč potrebujete samo vodo ali slino.

kava

Zobozdravnik vam lahko pomaga, da se znebite kavnih madežev iz vaših zob s pomočjo rutinskega profesionalnega čiščenja in poliranja zob. Vendar vemo, da te storitve pri zobozdravnikih zelo stanejo. Zato vam priporočamo ECO zobno ščetko Ion5, katera antibakterijsko uniči vse bakterije, odstrani trdovratne zobne obloge in vam pomaga da zobje postanejo tudi beli. 

Kljub temu, da ste ljubitelj kave, ni potrebe za paniko, še vedno lahko pijete kavo in vzdržujete bel in zdrav nasmeh z ECO zobno ščetko Ion5