FB Eco izdelki
FB Eco zobna ščetka
FB Rainbow Slovenia
Instagram
Twitter

Najboljša zobna ščetka je tista, ki izpolni vse vaše potrebe!

Pri tako pestri ponudbi na trgu se je vsekakor pametno vprašati, katera je najboljša zobna ščetka. Seveda pa univerzalne rešitve ni. En izmed razlogov, da je izbira med različnimi izdelki tako široka, je prav ta, da imamo pri čiščenju zob različne potrebe. Nekateri se bodo brez težav zadovoljili že s klasičnimi zobnimi krtačkami, drugim pride prav zobna ščetka za zobni aparat, mnogim seveda tudi zobna ščetka za proteze in tako naprej. Jasno je torej, da je treba pred izbiro krtačke pomisliti, kaj od nje pričakujete, in ugotoviti, katera bo najboljša zobna ščetka za vas.

 

Ionska zobna ščetkaIonska zobna ščetka

Ena izmed možnosti za tiste, ki iščejo najboljšo zobno ščetko, je ionska zobna ščetka. Gre za rešitev, ki za učinkovito umivanje zob izkorišča poseben mehanizem. Za razliko od običajnih zobnih ščetk ima ionska različica za umivanje zob edinstveno rešitev – izkorišča namreč naravno privlačnost med negativno nabitimi elektroni in pozitivnimi ioni zobnih nečistoč.


Kako ionska zobna ščetka pravzaprav deluje? Na prvi pogled je skorajda enaka kot običajna zobna krtačka, ni velika in okorna kot električne zobne ščetke. Vsebuje pa poseben kovinski element, ki omogoča uporabo elektronov v boju proti zobnim nečistočam. Ta se aktivira s pomočjo energije, ki jo zagotavlja mala solarna celica, podobna tistim, ki poganjajo kalkulatorje in podobne naprave. Energija na ta način poganja elektrone, ki vežejo nase zobne nečistoče. Tako je čiščenje zob učinkovito in zdravo, ne da bi morali uporabljati zobno kremo ali druga kemična sredstva.


Ionska zobna ščetka je zelo prijazna do vaših zob in dlesni, primerna pa je za praktično vsakogar. Odlična je ta zobna ščetka za parodontozo, pa tudi za tiste, ki imajo druge težave. Ob redni in pravilni uporabi se takšna zobna ščetka izkaže predvsem s svojo učinkovitostjo, pa tudi s preprosto uporabo, enostavno menjavo glave ščetke in podobnimi prednostmi, ki na dolgi rok zagotavljajo zadovoljstvo pri uporabi. S temi in drugimi prednostmi je to v mnogih primerih edina ustrezna rešitev za vzdrževanje ustne higiene. Omenili smo že, da je zobna ščetka za parodontozo odlična izbira, saj ne draži dlesni, izkaže pa se tudi pri občutljivih zobeh in drugih težavah.

 

Najboljša zobna ščetka

Najboljša zobna ščetka je prilagodljiva in vsestranska

Gotovo mora veljati, da je najboljša zobna ščetka kos raznolikim izzivom. To pomeni, da mora biti primerna zobna ščetka za aparat, s katerim si pomagajo številni mladi, seveda pa mora biti uporabna zobna ščetka za proteze, ki prav tako povzročajo težave tistim, ki ne izberejo najboljše zobne ščetke zase. Zobna ščetka je primerna tudi za otroke. Sami morate ugotoviti, ali bo za vas optimalna ionska zobna ščetka ali katera druga, poskrbite pa, da vam bo izbrana rešitev res pisana na kožo.