Facebook
Facebook
Facebook
Instagram
Twitter

ZOBNA ŠČETKA ZA PSE - VELIKE PASME

Kategorija: Eco ionske zobne ščetke

zobna ščetka za pse - velike pasme

Cena: 64,90 €

Šifra izdelka: PSI - VELIKE PASME

Dobava: Več kot 1 mesec. Več kot 1 mesec.

Barva:

Dodaj v košarico

Tudi psi potrebujejo zobozdravnika. Redna ustna higiena ima namreč izreden pomen tudi za naše hišne ljubljenčke, pri glodavcih pa igra pomembno vlogo prehrana, ki mora biti takšna, da si pravilno in konstantno obrabljajo zobe, saj jim le-ti rastejo celo življenje. Pri psih imajo zobje različne funkcije in sicer trganje, grizenje in držanje plena.

Psi se rodijo brez zob, nato začnejo izraščati mlečni zobki, in sicer pri pri psih se izraščanje mlečnih zob vrši med 3. tednom - 6. tednom. To je odvisno seveda tudi od pasme. Zagotovo pa je kot pri otrocih tudi pri psih opažati nelagodje in bolečino ob menjavanju in izraščanju zob, takrat opažamo grizenje vsega, kar jim pride pod zobe in pa tudi spremembe apetita.

Glede na menjavo določenih zob, lahko ugotavljamo tudi starost živali, kar je kasneje težje, saj vsaka žival obrablja zobe glede na prehrano, pomemben faktor pa so tudi določene virusne okužbe, ki lahko okvarijo zobe. Visoka temperatura pri mladičih, na primer, pa lahko vpliva na nezadostno razvitost sklenine.

Stalni zobje izrastejo pri psih med 6. mesecm in 7. mesecem.

Včasih se lahko zgodi, da se korenine mlečnih zob ne razgradijo in takrat stalni zob ne izraste. To predstavlja problem, ki ga navadno rešimo z izdrtjem mlečnega zoba.
Pomembno je, da svoje živali že kot mladiče skušamo navaditi na odpiranje ust, pregledovanje zob in vsekakor tudi na to, da se zobe ne uporablja za grožnje ali agresivne namene.

Za čiščenje zob pasjim ljubljenčkom lahko uporabljate zobne ščetke (pomembno je, da so ščetine mehke), zato na tržišču lahko ponudimo ECO ionsko zobno ščetko ION5 za velike pasme psov, ki obljublja, da bo naredila veliko več, kot pa sedanje zobne ščetke vašega psa. 

ECO ionska zobna ščetka ION5 je primerna tako za ljudi, kot za vaše hišne ljubljenčke, kot so psi velike pasme. 

ECO ionska zobna ščetka ION5 vsebuje patentitano titanovo palico, ki reagira z naravnimi ali umetnimi viri svetlobe, da se raztopi na zobeh ob stiku. Ionska zobna ščetka ION5 ne zahteva agresivnega krtačenja pri čiščenju zob.

Lahko ščetkanje zob in dlesni je vse kar je potrebno za odpravo vseh oblog. 

Potrebujete samo vodo, ne potrebujete zobne paste.

Glede na študijo vemo, da 80 - 85 procentov psov, starejših od treh let ima določeno stopnjo paradontalne bolezni. Ščetkanje zob je pravzaprav najboljša skrb za zobovje vašega hišnega ljubljenčka.

Potrebno je že navajati mladička do umivanja zob z zobno ščetko, na koncu umivanja mu je potrebno dati nagrado (piškot), da bo v bodoče ščetkanje zob pri njem tudi prijetneje in zabavno.

Pri starejšem psu se je potrebno prilagoditi in mu umivati zobe v sproščajočem prostoru (brez hrupa in motenj) in začeti z uvajanjem ECO zobne ščetke ION5, da mu bo kasneje prišlo v rutino umivanje zob.

Prednosti ECO ionske zobne ščetke ION5:

- odstrani zobne obloge in uničuje bakterije, 

- ionsko delovanje je naravno antibakterijsko,

- očisti tudi trdovratne zobne obloge,

- uničuje bakterije in s tem zmanjšuje zobni karies,

- je ekološka, ne potrebuje elektrike ali baterije, manjša poraba vode ...

Z vsakodnevnim čiščenjem zobnih oblog, lahko pri psih upočasnjujemo razvoj bolezni obzobnih tkiv.

Navadite vašega štirinožca previdno in čimprej, po možnosti že kot mladiča na ščetkanje zob z ECO ionsko zobno ščetko ION5. Lahko traja nekaj mesecev, preden bo popolnoma sprejel ščetkanje zob. Zato ga ne boste rabili peljati k veterinarju na čiščenje zobnega kamna pod anastezijo na vsakih nekaj let in boste prihranili, zato menimo, da je vredno preizkusiti ECO ionsko zobno ščetko ION5, saj so ščetine mehke in niso rezane kot pri vseh drugih zobnih ščetkah, vendar so zaobljene, da ne poškodujete dlesni. 

Povezani izdelki