FB Eco izdelki
FB Eco zobna ščetka
FB Rainbow Slovenia
Instagram
Twitter

Eco zobna ščetka ion5 – učinkovito proti zadahu in oblogam

Eco zobna ščetka ion5 je odličen pripomoček za vse, ki jih pesti usten zadah ali iščejo učinkovit način za odpravljanje oblog in bakterij, ki se nabirajo v ustih. V sledečem članku vam bomo predstavili vzroke za ustni zadah, pravilno ustno higieno, nasvete kako odpraviti ustni zadah, spregovorili pa bomo tudi o ustni higieni otrok.

Najpogostejši vzroki za ustni zadah

O zadahu ali halitozi govorimo, kadar ima izdihani zrak neprijeten vonj. Vzroki za ustni zadah so lahko oralni, torej nastanejo v ustni votlini, ali ekstraoralni, kadar tiči vzrok neprijetnega vonja iz ust drugje. Med najpogostejše vzroke za ustni zadah štejemo:

  • obloge na jeziku in obloge na zobeh,
  • vnetje dlesni (gingivitis),
  • vnetje obzobnih tkiv (parodontitis),
  • zobno gnilobo (karies),
  • nezdravljeno vneto zobno korenino,
  • vnetje dlesni nad osmico (perikoronitis),
  • vzroki neprijetnega vonja iz ust so lahko tudi vnetje kosti, nekatere bolezni (na primer rak), suha usta (xerostomija),
  • slaba, neredna oziroma nepravilna ustna higiena in
  • med ekstraoralne vzroke za ustni zadah pa štejemo sinusitis, rinitis, tonzilitis (vnetje mandljev), postnazalni izcedek, rak v žrelu, nosu, obnosnih votlinah, grlu, pljučih, želodcu in druge.

 

Vroki za ustni zadah lahko tičijo tudi v zaužiti hrani in pijači, ki povzročata neprijeten vonj, na primer česen, čebula, meso in ostala visoko beljakovinska hrana v večjih količinah, alkohol, kava, pa tudi nekatera zdravila in nikotin.

eco zobna ščetka ion5 proti ustnemu zadahu tudi pri otrocih

Učinkovito nad ustni zadah

Marsikdo se sprašuje, kako odpraviti ustni zadah. V kolikor gre za zdravstvene razloge, je najbolje, da se posvetujete s strokovnjakom, ki bo ustni zadah izmeril s halimetrom ter vam na podlagi rezultatov in pregleda priporočil primerno terapijo. V kolikor pa gre za druge, nebolezenske vzroke, si lahko pogosto pomagamo sami.

Najprej moramo odstraniti vzroke za ustni zadah. V prvi vrsti je pomembna pravilna ustna higiena, ki vključuje redno in temeljito ščetkanje zob (še posebej se priporoča eco zobna ščetka ion5, ki je izjemno učinkovita pri premagovanju zadaha) ter nitkanje, s katerim odstranimo tudi umazanijo, ki se nabere med zobmi. Zobe si je potrebno umiti po vsakem obroku, še posebej če ta vključuje sladkor, suho sadje, ogljikove hidrate in druga živila, ki se prilepijo na zobe.

Nadalje se izogibamo hrani, ki negativno vpliva na vonj izdihanega zraka (česnu, čebuli, čemažu, velikim količinam mesa, suhemu sadju ipd.), prav tako pa priporočamo, da opustite kajenje, ki je pomemben razlog slabega zadaha, in alkoholu.

Eco zobna ščetka ion5 in ustna higiena otrok

Pri malčkih je pomembno, da jih začnemo uvajati v pravilno ščetkanje čimprej, torej ko se pojavijo prvi zobki. Le tako bodo usvojili redno ščetkanje in poskrbeli za vseživljenjsko zdravje zob. Eco zobna ščetka ion5 je zelo primerna tudi za mlajše, saj ima relativno majhno glavo, ob tem pa učinkuje brez pritiskanja in zobne paste.

Otroke o ustni higieni učimo z zgledom. Dobro je, da vidijo, da si tudi odrasli redno čistimo zobe, ter v prvih letih življenja preverjamo, da so zobe očistili temeljito. Izogibamo se »slabi« hrani in pijači, predvsem sladkorju in sladkim, gaziranim napitkom.

pravilna ustna higiena peprečuje vzroke nastanka ustnega zadaha

Prednosti eco zobne ščetke ion5

Eco zobna ščetka ion5 je izvrsten pripomoček za čiščenje zob. Učinkuje tudi brez uporabe zobne paste in pritiska, tako da je primerna tudi za ustno higieno otrok in celo živali. Zobe očisti s pomočjo ionizacije oziroma pozitivno nabitih ionov, zaradi katerih se umazanija »kar stopi« oziroma odbije, učinkuje pa tudi na težje dostopna mesta. Ker čiščenje z eco zobno ščetko ion5 ne zahteva drgnjenja, varujemo tudi dlesni in sklenino, hkrati pa dosežemo izjemno belino. Ob tem učinkovito odstrani obloge in učinkuje bakterije, tako da so naši zobje po uporabi ionske ščetke čisti dlje časa, nastanek novih bakterij pa se upočasni (antibakterijski učinek se nadaljuje tudi po končanem umivanju), tako da zavremo vsaj nekatere vzroke za ustni zadah.

Uporaba eco zobne ščetke ion5 je izjemno enostavna, saj ne potrebuje baterij ali drugega vira energije, zato jo je mogoče enostavno vzeti tudi s seboj na kampiranje ali potovanje, pri tem pa je tudi tiha in ne vibrira.

Pred uporabo eco zobno ščetko ion5 zmočimo z vodo ter se dotaknemo spodnjega dela ročaja, nato pa jo prislonimo k zobem in dlesnim in nežno ščetkamo. Pritisk ni potreben, dotik je dovolj, da se sproži ionizacija. Po uporabi eco zobno ščetko ion5 temeljito speremo in jo shranimo na suho mesto. Delovanje boste opazili s pregledom zob (ki bodo čistejši in bolj beli) ter z jezikom, saj bo površina zelo gladka.

Življenjska doba eco zobne ščetke ion5 je sicer zelo dolga, saj deluje baterija približno eno leto, vendar se iz higienskih razlogov priporoča, da ščetko menjamo na vsake tri mesece (ali pa vsaj na šest mescev). Po tem času namreč obstaja nevarnost, da se začnejo na vsaki ščetki razraščati bakterije, ki jih med umivanjem zob prenesemo v usta.

Za več informacij o eco zobni ščetki ion5, vzrokih za ustni zadah ali o pravilni ustni higieni se lahko obrnete na strokovnjake podjetja Ekotehnologija.